Filipu je potrebna naša pomoć

Filip je dete iz blizanačke trudnoće rođen 2018. godine koja se završila prevremeno u 32. nedelji.

Sedmog dana po rođenju dobija sepsu, zatim sledi meningitis, upala creva. Na intezivnoj nezi je bio 26 dana, od toga 20 dana na mehaničkoj ventilaciji. Sa 13 dana je operisao creva. Lečen je od vetinopatije i kao posledica ostaje nistagmus. U toku lečenja sepse dobija neontalne konvulzije. Iz bolnice se otpušta nakon 2.5 meseca uz niz dijagnoza i terapija. Većinu je vremenom pobedio međutim posledice su ostale u vidu cerebralne paralize (spastična diplegija G801).

Na rehabilitacije je krenuo već sa 4 meseca.

Filip trenutno može da se kreće samo uz pomoć hodalice ili uz pomoć drugog lica. Za prve samostalne korake potrebno je još mnogo rada, vežbi i truda.

Filipu su sredstva potrebna za sprovođenje neurorehabilitacije, terapije na lokomatu, kinezi terapije, hidroterapije, intezivne fizikalne terapije, pet terapije, hipoterapije, i mnogih drugih troškova tokom lečenja.

Kao pomoć porodici Bajić u skupljanju novčanih sredstava,  D.S ispred  zaposlenih Centra za socijalni rad Grada Novog Sada, dana 07. avgusta 2024. god. odlučio se da pešači do manastira Ostrog sa nadom da će njegov simbolični gest pomoći kako bi maloletni Filip samostalno koračao kroz život!